Hoddle ontkent oordeel over gehandicapten

Glenn Hoddle staat onder druk om af te te treden als coach van het Engelse nationale voetbalelftal nadat hij vorige week gezegd heeft dat invaliden met hun handicap boeten voor zonden uit een vorig leven. Hoddle moet zich vandaag verantwoorden bij de Engelse voetbalbond FA. De staatssecretaris voor invaliden-zaken, Margaret Hodge, heeft geëist dat Hoddle vertrekt. De belangrijkste sponsor van het elftal, hypotheekverstrekker Nationwide, heeft gedreigd een contract van 25 miljoen gulden op te zeggen als Hoddle geen straf krijgt.

,,Jij en ik hebben twee handen en twee benen en een behoorlijk stel hersens gekregen'', zei Hoddle (41) vorige week tegen een verslaggever van The Times. ,,Als sommige mensen niet zo zijn geboren, is dat niet zonder reden. Het karma uit een ander leven werkt door. (...) Je oogst wat je hebt gezaaid.''

Hoddle, die zichzelf een `herboren christen' noemt, heeft intussen verklaard dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. ,,Ik kan verzekeren dat het niet is wat ik gezegd en bedoeld heb.'' De voorzitter van de FA, Geoff Thompson, wil toch opheldering. ,,Hij wil weten hoe een interview met een voetbalverslaggever op schrift zo kan veranderen'', verklaarde FA-directeur David Davies. ,,Ik neem het wel serieus, maar het ironische is dat juist Hoddler veel werk voor gehandicapten heeft gedaan. Hoddle is geschokt door de ophef die het interview heeft veroorzaakt.''