Discotheek Amsterdam beschoten

Een 27-jarige man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier keer geschoten op de deur van een discotheek aan de Amsterdamse Rozengracht. Daarbij is een 28-jarige bezoeker aan zijn hand gewond geraakt.

De dader wilde met twee vrienden discotheek Roothaanhuis in waar op dat moment een feest aan de gang was. De portier weigerde hen binnen te laten omdat ze geen vrouw bij zich hadden. Dat was een van de voorwaarden om naar binnen te mogen. De 27-jarige man keerde even later terug en schoot op de deur. De schutter had volgens de politie veel alcohol gebruikt. Twee agenten wisten hem, met getrokken pistolen, te overmeesteren. De man bleek te hebben geschoten met een Walther P5. Het wapen was in september bij een politieman gestolen. Bij huiszoeking bleek de dader nog twee vuurwapens in zijn bezit te hebben.

Drie weken geleden kwamen in Gorinchem twee meisjes om het leven toen een man op de deur van een muziekcafé schoot. In Arnhem werd een week daarna op de deur van een discotheek geschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

De politie van Raalte heeft in de nacht van zaterdag op zondag zes inwoners van Hengelo aangehouden, die na een vechtpartij bij een café met twee auto's inreden op de uitsmijters van het café en enkele omstanders. Er raakte niemand gewond, doordat allen bijtijds aan de kant konden springen.

De aanleiding voor de vechtpartij tussen Hengeloërs en een aantal cafébezoekers is nog niet bekend. Toen enkele uitsmijters de twee vechtende partijen uit elkaar haalden, keerden de Hengeloërs zich tegen de uitsmijters. Er volgde er een vechtpartij, waarbij een 33-jarige inwoner van Raalte aan zijn gezicht gewond raakte. De politie wist de twee auto's met de zes verdachten klem te rijden.