Betoging tegen wet Frankrijk

In Parijs hebben zondag tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen het zogeheten PACS, een wet waarin bepaalde rechten voor homoseksuele en andere paren vergelijkbaar worden met die voor gehuwden. Aan de demonstratie, die de steun had van katholieken, protestanten en andere geloofsgemeenschappen, werd ook deelgenomen door rechtse politici, die het omstreden voorstel van de regering beschouwen als een bedreiging voor het gezin. De rechtse politicus Philippe de Villiers, leider van de Beweging voor Frankrijk, legde de nadruk op de aanwezigheid van veel jongeren. Ook de extreem-rechtse politicus Bruno Mégret was bij de demonstratie aanwezig, maar de organisatoren benadrukten dat het geen politiek protest was. Minister van Binnenlandse Zaken Chevènement zei na afloop niets te voelen voor uitstel van de wet, zoals de demonstranten eisten. ,,Ook ik hecht aan familiewaarden. Maar individuen hebben rechten, ook homoseksuelen (...) of het nu gaat om eigendomsrechten of erfenissen'', aldus Chevènement. (AFP)