SELECTIE: RADIO

VPRO a/d Amstel. Hele ochtend reportages, gesprekken en discussies over het millenniumprobleem en wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Radio 1 9.04-12.00u.

Plein publiek. Gesprek met o.a. fractieleider van de SP in de Tweede Kamer Jan Marijnissen over komende veranderingen in de wereld. Wordt het een wereld van zinloos geweld, het najagen van geld of een 24-uurseconomie? Radio 5, 10.02-11.00u.

Tijd voor twee. Speciale nieuwjaarsuitzending waarin luisteraars belangrijke agendapunten in 1999 kunnen melden. Radio 2, 12.02-14.00u.

Dokument op 5. Herhaling van de in februari 1998 uitgezonden documentaire Een ereschuld over het gedrag van Nederlanders tegenover de joden na de Tweede Wereldoorlog. De banktegoeden, het Liro-archief en gestolen kunstwerken zorgden voor veel commotie. Radio 5, 13.03-14.00u.

Schuim en as. Integrale uitzending van het gedicht Het uur u van Martinus Nijhoff en afscheid van de poezierubriek Tussen droom en daad. Verder praat schrijver Robert Anker over zijn boek Vrouwenzand en een reportage over het werk van kunstenaar Adri Huisman die zich laat inspireren door tomaten, paprika's en pompoenen. Radio 5, 14.02-16.00u.

NPS Thema. Slot van een serie met verschillende composities waarin vogels en vogelgeluiden worden geimiteerd. Radio 4, 16.00-16.34u.

Thuis op twee. O.a. gesprek met cabaretier Freek de Jonge naar aanleiding van zijn feuilleton De Grens waarin hij kijkt naar wat mensen bezighoudt op de grens van het tweede millennium. Radio 2, 16.02-19.00u.

Vrijdagavondconcert. Rechtstreekse uitzending uit Berlijn van L'enfance du Christ van Berlioz m.m.v. o.a. mezzosopraan Brigitte Balleys en tenor Ian Bostridge. Radio 4, 20.02-23.00u.

Uit het nieuws. Herhaling van het gesprek met de oud-directeur van het Stedelijk Museum Wim Beeren. Radio 1, 21.02-22.00u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van Theun de Vries een herhaling van het optreden van Cuby & The Blizzard uit september. In het tweede uur aandacht voor de reeks gehouden lezingen in Groningen over de waarde en prijs van literatuur. Ook de weeksluiting door Heere Heeresma. Radio 5, 22.02-24.00u.