SELECTIE: RADIO

Urubicha. Slot van een drie-delige serie muzikale wandelingen langs de middeleeuwse kathedralen van Cambrai, Brugge en Antwerpen. Even terug in de tijd en beluister de muziek van het Ensemble Organum, Tallis Scholars Early Consort of London en Capella Pratensis. Radio 4, 18.30-19.30u.

Theater van het sentiment. Nostalgie en herinneringen met oudejaarsconferenties van Wim Kan, Seth Gaaikema en Freek de Jonge. Radio 2, 20.02-23.00u.

Telescoop. Herhaling van drie eerder uitgezonden programma's over het gebruik van de computer in het theater. Een kijkje achter de schermen bij technici van grote theaterproducties de voorstelling Rotjoch en de dansvoorstelling Lara & Change. Computers zorgen ervoor dat complete decors in korte tijd omgetoverd kunnen worden. Radio 5, 21.00-22.00u.

De avonden. In het eerste uur onder andere de Rockopera over het leven van Edgar Davids met zeven liedjes over het leven van de voetballer. De opera wordt regelmatig onderbroken door een gesprek met de perschef van Ajax David Endt. In het tweede uur volgen herhalingen van enkele live-concerten van de groepen The Bad Examples uit Dusseldorf en The Handsome Family uit Chicago. Radio 5, 22.02-24.00u.

Sjesun. Optreden van Bart's Bones en Silvia Droste. Radio 4 23.00-24.00u.

Met het oog op morgen. Overzicht van de leukste laatste vijf minuten in de uitzendingen van het voorbije jaar. Radio 1 23.02-24.00u.

Heineken night of the Proms 1998. Swingende oudejaarsspecial waarin klassiek wordt gecombineerd met pop-muziek. Vanuit Rotterdam Ahoy duelleert het orkest Il Novecento met de Noorse trompettist Ole Edvard Antonson, bassist Mark King, zangeres Lisa Stansfield accordeonist John Miles en de groep Wet Wet Wet. Radio 2, 22.50-24.00u.