Investeringen in Koeweit

De buitenlandse investeringen van Koeweit zijn zo'n 25 procent meer waard dan aanvankelijk gedacht. Dat meldde de Koeweitse krant Al-Watan gisteren. Parlementsleden die zondag een vergadering van de parlementaire financiele en economische commissie bijwoonden, kregen te horen dat de activa van de Kuwait Investment Authority (KIA) omgerekend 93,8 miljard gulden waard zijn, in plaats van de eerder geraamde 75,6 miljard gulden.

Het bericht kon niet worden bevestigd omdat noch de KIA, de nationale maatschappij voor investeringen in het buitenland, noch het ministerie van Financien ooit de totale waarde van de KIA's activa bekend maken. Het vermogen van de KIA wordt beschouwd als de bron van inkomsten voor toekomstige generaties wanneer de olie, de ruggengraat van Koeweits economie, uitgeput raakt.