Bulgaarse oud-koning bij premier Kostov

SOFIA, 29 DEC. De Bulgaarse premier Ivan Kostov heeft gisteren een ontmoeting gehad met de vroegere koning van Bulgarije, Simeon II. Het is niet de eerste keer dat de voormalige koning, die moest aftreden na een referendum in 1946 waarin de monarchie werd afgeschaft en die in Spanje woont, na de val van de Muur zijn geboorteland bezoekt.

Simeon, die zes jaar was toen hij in 1943 zijn vader opvolgde, zal ondermeer de twee paleizen en de landhuizen bezoeken die tot 1946 in het bezit van de koninklijke familie waren. Hij heeft met premier Kostov ondermeer gesproken over de kosten van restauratie en onderhoud. De regering wil het bezit aan de familie teruggeven. Vorige week heeft een Bulgaarse openbaar aanklager het Constitutionele Hof gevraagd het referendum van 1946 ongeldig te verklaren, maar de kans op een terugkeer van de monarchie wordt niet groot geacht. (AP)