Bin Laden roept op tot geweld

DUBAI, 28 DEC. De Saoedische miljardair Osama bin Laden heeft de afgelopen dagen in een reeks vraaggesprekken de moslims opgeroepen Amerikanen Britten en Israeliers te doden.

Bin Laden, die in Afghanistan onder bescherming van de ultra-islamitische Talibaan leeft, reageerde daarmee op de recente Amerikaans-Britse militaire operatie tegen Irak. “De Britse en Amerikaanse volkeren hebben in grote meerderheid blijk gegeven van hun steun voor het besluit van hun leiders om Irak aan te vallen, wat ieder van hun staatsburgers, evenals de joden in bezet Palestina, tot strijder maakt die door iedere moslim moet worden bestreden en gedood', aldus Bin Laden. De Saoedier is volgens Washington het brein achter de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania van 7 augustus, waarbij 224 doden en duizenden gewonden vielen. (AFP)