Selectie; Radio

Rituelen. Eerste van een serie over rituelen in het multicultureel Nederland. Over duister en licht, bijgeloof, warmte, rituele reiniging einde en nieuw begin. Radio 5, 15.30-16.00u.

NPS Thema: De Voliere. Collages van diverse composities waarin vogels voorkomen en vogelgeluiden geimiteerd worden. Met onder andere Chis Hugues (Slow motion blackbird), John Frederick Lampe (Flute concerto in G, the Cuckoo), Paul McCartney/John Lennon (Blackbird) en Alphons Diepenbrock (ouverture De Vogels door het Koninklijk Concertgebouworkest). Radio 4 16.00-16.30u.

Radio uit. Acteur Han Romer praat over het stuk Bermuda driehoek waarin hij samen met Titus Tiel Groenestege en Maike Meijer speelt. Het stuk gaat over twee vrienden die tegelijkertijd verliefd worden op dezelfde vrouw. Radio 5, 17.02-17.45u.

Music. Met de hoogst gewaardeerde albums uit 1998 en akoestisch optreden van De Dijk, Ilse de Lange en Emmylou Harris. Radio 2, 19.02-22.00u.

Volgspot-live. Kerst-special met o.a. optredens van Intermezzo, Capella Minsk, Rachel Ann Morgan en Tim van der Sluijs. Radio 2, 22.02-24.00u.

Met het oog op morgen. Presentator Max van Weezel wandelt met Hans van Mierlo door Amsterdam en praat over de politiek, D66 en zijn toekomstplannen. Radio 1, 23.02-24.00u.

Easy listening. Jaaroverzicht en speciale aandacht voor het album Painted from memory waarvoor Elvis Costello samenwerkte met Burt Bacharach. Costello geeft commentaar op de nummers die hij schreef en praat over eerdere samenwerkingen met Paul McCartney en Tony Bennett. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.