Euronieuws; Postzegels

PTT Post brengt op 5 januari 1999 een nieuwe postzegel van 80 cent in omloop met de invoering van de euro als thema. Op de zegel staat de waarde in euro's nog niet vermeld, PTT Post wacht daarmee tot 1 januari 2002, als de euro ook chartaal, in de vorm van munten en bankbiljetten, in omloop komt. De waarde van de zegels nu al in euro's vermelden, zodat de consument daar alvast aan kan wennen, vindt de PTT niet nodig.

“In eerste instantie zal de euro alleen voor girale en bancaire betalingen worden toegepast', aldus het bedrijf. De Franse post start wel direct op 1 januari 1999 met het vermelden van de waarde op postzegels in euro's, naast Franse francs.

De PTT-zegel is ontworpen door kunstenaar Frederik van de Wal en bevat naast een afbeelding van het munststuk van een euro de tekst `de euro als rekeneenheid in het betalingsverkeer, Nederland 1999'. PTT Post wil met de eurozegel bereiken dat “de gebruiker vertrouwd raakt met de nieuwe munteenheid'.