Prijzen 'Hoe houden we het droog?'

ROTTERDAM, 21 DEC. 'Hoe houden we het droog?' was de vraag waarmee NRC Handelsblad lezers opriep oplossingen te vinden voor de telkens terugkerende wateroverlast. Uit ongeveer 150 inzendingen selecteerde een vijfkoppige jury een aantal winnende inzendingen, die afgelopen zaterdag in het Zaterdags Bijvoegsel werden gepubliceerd.

Die middag heeft Harry Otten, directeur van Meteoconsult, onder die winnaars twee prijzen verloot. De rondvlucht boven Nederland valt toe aan E. Munnig Schmidt uit Loenen, die had voorgesteld alle huizen net als vroeger weer van waterkelders te voorzien. (Overigens merkte Harry Otten op, dat willen die kelders meer dan een motregenbuitje kunnen bergen, ze veel groter zouden moeten zijn dan hier werd voorgesteld). Arnoo Holleman, Miranda Nieboer en Gerard van Heel zullen gaan wadlopen. Zij ontwierpen een intern evacueerbare woning met een bewoonbaar dak dat zowel verblijfsplek als schuilplaats is. Geen nieuw idee in Nederland wel een sympathieke manier om opnieuw te leren omgaan met onze innigste vijand, het water.