Verzekeraars willen veiling uvi's

Vijf verzekeraars willen dat staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) de toetredingsdrempels verlaagt voor uitvoerders van werknemersverzekeringen zoals de WW en de WAO. Tot 2001 worden deze uitgevoerd door zogenoemde uvi's zoals het Gak en Cadans. Daarna wordt de markt vrijgegeven en kunnen naast de huidige vijf uvi's ook verzekeraars toetreden.

De uvi's hebben evenwel allemaal aansluiting gevonden bij verzekeraars, waardoor de vijf verzekeraars Generali, De Goudse, Royal Nederland, UAP-NieuwRotterdam en Zwolsche Algemeene vrezen buitenspel te komen staan. Ze vrezen oneigenlijke concurrentie-voordelen voor de aan uvi's gelieerde verzekeraars. Om dit te voorkomen zouden de uvi's wat de vijf verzekeraars betreft kunnen worden geveild. (Haagse Redactie)