TV-DROMEN

“Normaal heb ik stekels. Maar ik speel nu Alex, en dat is een kakker. Volgens de karakterbeschrijving praat hij beschaafd en hoort hij niet thuis in het wereldje van zijn moeder, een hoer. Dus geen stekels en dus heb ik ook vanochtend dit roze shirt uit de kast gepakt.'

Karel May (18) loopt 'superrelaxed' door de gangen van het AVRO-gebouw. “Dit is niet echt een serieuze poging om door te breken. Ik doe het gewoon voor de lol', verklaart hij zijn aanwezigheid op de auditie voor de nieuwe televisieserie Hoop doet leven. Duizend wanna-be soapfans deden auditie. Honderdvijftig van hen krijgen medio 1999 van de AVRO de kans op hun “five minutes of fame'.

Karel: “Ik doe nu al commercials. Ik was een aardbei in de spot voor Almhof-yoghurt, deed mee aan de Snickersreclame en je kan me zien in die anti-rookspot.

“Ik denk niet dat ik word uitgekozen. Maar ja, dit is ook geen serieuze poging. En als ik word uitgekozen dan kom ik ook in de problemen met school.'

Irene Staats (19) hoopt wel dankzij de auditie door te breken in de wereld van de showbizz. “Ik zit bij een castingbureau. Maar eigenlijk word ik niet vaak gebeld. Ik heb alleen een keertje in Goede Tijden, Slechte Tijden gespeeld. En in Onderweg naar Morgen. Dat waren figurantenrolletjes.

“Ik ben nu aan het studeren. Pedagogiek in Diemen. Maar ik zou graag willen acteren. Ik kijk zelf ook naar soaps. Het lijkt me gewoon leuk om daaraan mee te doen.'