Fortuna komt in de slotfase naast MVV

ROTTERDAM, 12 DEC. In een Limburgse derby met wisselende kansen hebben MVV en Fortuna Sittard elkaar gisteravond in evenwicht gehouden: 3-3. De thuisploeg was met die uitslag het minst tevreden. Het team van trainer Wim Koevermans verspeelde in de slotfase een voorsprong van 3-1.

Voor Fortuna was het de tweede succesvolle eindsprint op rij. Vorige week donderdag maakte de staartploeg uit Sittard in de laatste vijf minuten een achterstand bij RKC volledig ongedaan: van 2-0 naar 2-3.

De eerste helft in De Geusselt kwam stroef op gang. Beide ploegen speelden voorzichtig. Na een half uur nam Fortuna, dat dit seizoen nog niet een uitwedstrijd won, een voorsprong. Hamming stuurde Heering weg. Diens diagonale schot zeilde via de voet van verdediger Volmer in de verre hoek achter doelman Van Duynhoven, 0-1.

Fortuna kon amper vijf minuten genieten van de voorsprong. Doelman Van Zwam, die in de beginfase al een onzekere indruk maakte, ging afgrijselijk in de fout. Bij een terugspeelbal van Hofland treuzelde hij veel te lang met wegschieten. Opgejaagd door Emerson moest de klungelende sluitpost vlak voor de doellijn de bal in zijn handen nemen. Verdediger Heubach knalde daarna raak uit de reglementaire vrije trap, 1-1.

Fortuna kwam de 'blooper' van Van Zwam in de eerste helft niet meer te boven. Vlak voor de rust speelde Perez zich in het centrum bij Hofland handig vrij. De versnelling en de afronding van de Deense aanvaller waren indrukwekkend, 2-1. Emerson was kort daarna dicht bij de derde MVV-treffer. Van Zwam keerde diens kopbal bekwaam.

Meteen na de rust liep de thuisploeg weg van Fortuna. Landzaat nam aan de rand van het strafschopgebied de bal knap aan en schoot foutloos in, 3-1. De derby leek daarmee beslist. Maar een doelpunt van spits Hamming, een trefzekere kopbal van dichtbij uit een voorzet van Lee, bracht de spanning terug.

Twee minuten later was het verrassende duel weer in evenwicht. Kool scoorde uit een fraaie vrije trap: 3-3. Beide teams bleven daarna jagen op de zege. De amusante derby verdiende evenwel een winnaar noch een verliezer.