Bond wil hogere toeslag avondwerk

Dwars tegen de stroming in eist FNV Bondgenoten hogere toeslagen voor avond- en weekendwerk voor de werknemers in de kleinmetaal. De bond koerst af op een tweejarige CAO en komt daarmee niet tegemoet aan de oproep van FNV-voorzitter L. de Waal om volgend jaar kortlopende contracten af te sluiten. “De klant betaalt extra als een monteur 's avonds langskomt.

Het is dus logisch dat dit wordt doorberekend in het salaris van de werknemer', motiveert CAO-onderhandelaar A. Jongbloed de eis. De bond wil dat werknemers tussen zes uur 's avonds en zeven uur 's ochtends een toeslag krijgen varierend van 20 tot 60 procent. Aangezien het volgens Jongbloed beter is over structurele verbeteringen als toeslagen en scholing meerjarenafspraken te maken, wordt er gemikt op een tweejarige CAO. DE bond eist een loonsverhoging voor 1999 van 3,5 procent, conform het FNV-beleid. Zo'n 330.000 mensen vallen onder de CAO. (ANP)