Postmen wint Heineken Award

AMSTERDAM, 9 DEC. De Rotterdamse popgroep Postmen heeft de Heineken Crossover Award gewonnen. Als beloning mag de band volgend jaar optreden in New York. De prijs is ingesteld voor opkomend muzikaal talent dat zich tijdens live-optredens bezighoudt met vernieuwende mixen van verschillende muziekstijlen zoals techno, hip hop en soul.

De jury had vooral waardering voor de uitstraling van de band als live-act. Bovendien maken de muzikanten ook gebruik van andere instrumenten dan alleen samplers, dat-recorders en computers. De Postmen maakt volgens de jury grote kans ook in het buitenland door te breken.

Postmen bestaat ongeveer vijf jaar. De band komt als eerste Nederlandse groep uit op het nieuwe V-2 label van de Britse zakenman Richard Branson. Met 'Cocktail' scoorden de Rotterdammers afgelopen zomer hun eerste Nederlandse hit. Postmen krijgt de prijs uitgereikt tijdens de Final Groove Party op 27 december in de Melkweg in Amsterdam. (ANP)