Optiehandelaar Coffeng vrij

Justitie heeft optiehandelaar A. van E. van hoekmans- en marketmakersbedrijf Coffeng & Co vrijdag voorlopig vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vanochtend bevestigd. Formeel is de bewaring van de handelaar wegens persoonlijke omstandigheden geschorst.

Van E., die eind november werd gearresteerd, wordt verdacht van handel met misbruik van voorwetenschap. Hij handelde voornamelijk in opties Koninklijke Olie. De Amsterdamse effectenbeurs schorste Coffeng toen het bedrijf voor zijn hoekmansrol over onvoldoende vermogen bleek te beschikken. Volgens het Openbaar Ministerie is het gerechtelijk vooronderzoek in de Coffeng-zaak nog gaande. De woordvoerster wil niet zeggen welke persoonlijke omstandigheden hebben geleid tot de voorlopige vrijlating. (Redactie Economie)