Arbeidsbureaus leveren vacatures per e-mail

ZOETERMEER, 8 DEC. Een werkzoekende die vanaf april 1999 zelf zijn curriculum vitae invoert in de computer op de site van Arbeidsvoorziening krijgt automatisch en gratis alle voor hem of haar beschikbare vacatures in Nederland per e-mail toegestuurd.

Deze voorziening wordt mogelijk omdat Arbeidsvoorziening behalve een al bestaande vacature-databank ook zo'n bank voor sollicitanten opzet en beide banken volgend jaar aan elkaar koppelt. `Webmaster' Rob Looij van Arbeidsvoorziening: “Wij hebben nu 50.000 vacatures en iedereen die achter de computer kruipt, krijgt daar een voor hem of haar geschikte selectie uit voorgeschoteld.”

Via VNU-dochter Keymark krijgen de Arbeidsbureaus alle vacatures die in Nederlandse kranten verschijnen al op het interne computernetwerk. Die gegevens komen naast de vacatures die bij de arbeidsbureaus zijn aangemeld en worden gecombineerd met de gegevens van werkzoekenden.