Voetbal Duitsland

In de Duitse Bundesliga profiteerde Bayer Leverkusen zaterdag van het puntenverlies dat koploper Bayern Munchen een dag eerder had geleden. Leverkusen won met 3-0 van VfL Wolfsburg. Kirsten maakte twee doelpunten voor de club van de Nederlandse spits Meijer. Leverkusen heeft nu evenveel punten als Bayern, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zaterdag staat het onderlinge topduel in Munchen op het programma.

Schalke 04 boekte een belangrijke 2-0 overwinning bij Eintracht Frankfurt. De club van de Nederlandse werknemers Stevens, Mulder, De Kock, Eijkelkamp en Van Hoogdalem steeg daardoor van de zestiende naar de twaalfde positie. Van Hoogdalem hielp Schalke halverwege de eerste helft aan een voorsprong. Hij scoorde uit een vrije trap. Kmetsch maakte nog voor rust de tweede treffer voor de bezoekers. Vlak voor tijd maakte de Noor Fjortoft nog een tegentreffer voor Eintracht.