Onenigheid over de entree van de Kunsthal

ROTTERDAM, 7 DEC. De directie van de Kunsthal en het Rotterdamse gemeentebestuur blijven het oneens over maatregelen om de entree te verbeteren. De Kunsthal wil volgend jaar een noodpaviljoen voor de ingang plaatsen. Het college van burgemeester en wethouders ziet echter meer in een inpandige verbouwing.

De entree van de Kunsthal, ontworpen door het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas, is al jarenlang onderwerp van onenigheid tussen de gemeente Rotterdam, de eigenaar van het gebouw, en de directie van de Kunsthal. Bezoekers moeten het gebouw betreden via een soort hellingbaan. Vooral rolstoelgebruikers hebben hier grote moeite mee.

Ook tijdens grote drukte ontstaan volgens de directie chaotische toestanden. Volgens directeur W. van Krimpen zijn er dagen met meer dan 5000 bezoekers. In totaal heeft de Kunsthal dit jaar al meer dan 300.000 bezoekers getrokken.

De directie van de Kunsthal en de gemeente verschillen van mening over maatregelen om de toegang te verbeteren. De gemeente wil voor een miljoen gulden het pand intern aanpassen. Van Krimpen vreest echter dat deze aanpak leidt tot dalende bezoekersaantallen.

De directie van de Kunsthal ziet meer in het plaatsen van een paviljoen aan de parkzijde van het gebouw. Dit plan kost volgens de gemeente 1,7 miljoen gulden, maar Van Krimpen bestrijdt dit. Hij verwijt het Rotterdamse college halsstarrigheid. (ANP)