Wedden dat

Kees Storm wedt graag. De voorspellingen van de topman van beurslieveling Aegon komen meestal uit. Veel werd er dan ook van deze sterke man verwacht toen hij aantrad als commissaris bij het kwakkelende beursfonds BolsWessanen en vorig jaar april een weddenschap afsloot op de koersontwikkeling.

De koers van het aandeel BolsWessanen was toen 35 gulden. Storm voorspelde eind 1997 een niveau van meer dan 40 gulden en wilde daar wel een goede fles wijn op zetten.

Die weddenschap heeft hij verloren. De koers was ultimo 1997 niet gestegen, maar gedaald en die trend zette dit jaar door.

Waarom hebben beleggers zo weinig vertrouwen in de plannen van Wessanen-topman Mac Zondervan? Waarom schamperen werknemers over `Mac Zonderplan'? Hij heeft toch Bols en een handelsfirma in Bordeaux-wijnen voor een half miljard verkocht.

Zondervan heeft nu een spaarpotje voor spannende overnames. Gisteren werd bekend dat er gesprekken zijn met zuivelgigant Friesland Coberco.

Bovendien heeft Zondervan voor 1999 en verder een winstgroei van zo'n 10 procent beloofd. Lukt dat niet, dan treedt hij af.

Of hij wordt afgezet. Want wat zei commissaris Kees Storm anderhalf jaar geleden in Vrij Nederland: “Prognoses zijn nooit vrijblijvend.'