Schot na kritiek op plassen in openbaar

ROTTERDAM, 30 NOV. Een 19-jarige Rotterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kruiskade in zijn woonplaats in zijn borst geschoten. Hij is zwaargewond opgenomen in het Dijkzigt-ziekenhuis. Aanleiding tot de schietpartij was een woordenwisseling over het wildplassen van de schutter, die inmiddels is opgepakt.

Het slachtoffer passeerde met een vriend en een vriendin de in het openbaar plassende man, die in gezelschap was van twee anderen. Het meisje maakte een opmerking over het gedrag van de man, waarna er een twistgesprek ontstond. De wildplasser en zijn kennissen stapten daarna in hun auto. Het slachtoffer begaf zich naar het voertuig en maakte nog een opmerking naar de inzittenden. Daarop trok een van de inzittenden een vuurwapen en schoot.

Het drietal vluchtte met zijn auto, maar werd korte tijd later aangehouden door de gewaarschuwde politie. De schutter een 37-jarige Rotterdammer, is ingesloten en zal binnenkort worden voorgeleid aan de officier van justitie. De twee anderen, een 46-jarige Rotterdammer en een 38-jarige man uit Capelle aan den IJssel, zijn na een uitgebreid verhoor op het politiebureau van de Maasstad weer op vrije voeten gesteld.

Volgens een woordvoerder van de politie was de toestand van het slachtoffer vanochtend nog “zeer ernstig”.