Boca Juniors voetbalkampioen van Argentinie

BUENOS AIRES, 30 NOV. Boca Juniors heeft zich twee speeldagen voor het einde van het voetbalseizoen verzekerd van het Argentijnse kampioenschap. Een gelijkspel tegen Independiente (0-0) volstond voor de titel. Honderdduizenden mensen vierden na afloop de triomf van de oude club van Diego Maradona in de straten van Buenos Aires.

De festiviteiten liepen volledig uit de hand. Nabij het stadion van Boca Juniors raakten twaalf mensen gewond. In het centrum van de stad richtten fans vernielingen aan. De Argentijnse politie rukte met groot materieel uit en arresteerde tweehonderd mensen. Boca Juniors werd zes jaar geleden voor het laatst kampioen. Aan de periode van `droogte' maakte het team van trainer Carlos Bianchi resoluut een einde, want de volksclub bleef dit jaar ongeslagen. (DPA, AFP)