Al 150.000 bezoekers voor Escher

ROTTERDAM, 30 NOV. De Escher-tentoonstelling heeft het bezoekcijfer van de Rotterdamse Kunsthal tot recordhoogte opgestuwd. Gisteren is daar de 300.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen. Ongeveer de helft van alle gasten kwam op de bekende graficus af, maar ook de insectenshow, eerder dit jaar, trok veel publiek.

In vergelijking met vorig jaar is het bezoekcijfer bijna verdubbeld. In 1997 ontving de Kunsthal nog 160.000 bezoekers, 20.000 meer dan het jaar ervoor. Directeur Wim van Krimpen grijpt deze stijging aan om een nieuw toegangspaviljoen te bepleiten. Dat stond ook in het oorspronkelijke ontwerp van architect Rem Koolhaas, maar de gemeente vond dat het niet in het Museumpark paste. De huidige ingang, aan een steil oplopend toegangspad, is te klein, onzichtbaar en bovenal nauwelijks begaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn, aldus Van Krimpen. Een nieuwe ingang kost naar schatting 1 miljoen gulden. “Wij zorgen voor hoge bezoekersaantallen, laat de gemeente zich dan een goede huisbaas tonen” aldus Van Krimpen. (ANP)