TVM-renners eind volgende week verhoord

REIMS, 28 NOV. De renners van de Nederlandse wielerploeg TVM moeten zich eind volgende week bij de rechtbank van Reims melden voor nader verhoor. De coureurs worden ondervraagd door onderzoeksrechter Odile Madrolle. Het nieuwe verhoor heeft te maken met het medische rapport van de analyses van urine, bloed en haar die tijdens de Ronde van Frankrijk werden afgenomen. De betrokken renners werden daar enkele maanden geleden al over gehoord.

Mauro Gianetti eist via de rechtbank een smartegeld van ongeveer vijf miljoen gulden van twee artsen. De 34-jarige Zwitser beschuldigt de medici Gerald Gremion en Jean-Pierre Randin van kwaadsprekerij. In mei stortte Gianetti in tijdens een wedstrijd. De artsen lieten doorschemeren dat het voorval te wijten was aan gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Volgens Gianetti kwam hij in de problemen door een ernstige allergie-aanval. (AFP)