SELECTIE; RADIO; Zondag

Vroege vogels. O.a een reportage over een van de laatste drijfjachten in Nederland op het landgoed Welna waar jagers hinderlijk werden gevolgd door leden van de Faunabescherming. Verder aandacht voor de veldleeuwerik die steeds zeldzamer wordt. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Live uit uit het Rijksmuseum in Amsterdam ter gelegenheid van de heropening van de afdeling Nederlandse Geschiedenis, vrijdag 4 december door prins Willem Alexander, een debat over het beleid en de ontwikkeling van historische musea in ons land. Verder het tweede deel in de serie over de vroedvrouwen. Door het groeiende aantal artsen, het dalend aantal geboortes en en de ziekenhuisbevallingen werd het vak van vroedvrouw in de jaren zestig en zeventig zeer bedreigd. Radio 1, 10.02-12.00u.

NPS thema. Vanmiddag komt de klassieke Chinese poezie aan bod in ballades en bij de hedendaagse componist Chen Qigang. Ook te horen zijn liefdesballade en traditionele hofmuziek - vergelijkbaar met middeleeuwse troubadours - die terugvoert naar de Sung dynastie (960-1278). Radio 4 16.00-16.30u.

UItgelicht. Gesprek met de tekstschrijvers Kees Torn Remko Vrijdag en Kasper van Kooten over hun werk. Radio 2, 19.02-20.00u.

Jazz op vier. Tweede deel van de opnamen van het Ray Brown Trio in het Bimhuis in Amsterdam op 23 oktober. Radio 4, 23.00-24.00u.

Ophef en vertier. Gesprekken met de directeur van het Institut Neerlandais in Parijs Henk Propper en met directeur Christophe de Voogd van Maison Descartes in Amsterdam over de culturele relatie Nederland-Frankrijk. Ook praten dichter Simon Vinkenoog en kunstenaar Theo Niermeyer over de woord en beeld-expositie in het Singer Museum in Laren. Maandag, Radio 5 14.02-16.00u.