SELECTIE; RADIO zaterdag

20 eeuwen zien op u neer. In deze vijfde aflevering van de serie over de Westerse beschaving vanmiddag de versplintering van het Romeinse Rijk in bisdommen, de bureaucratische structuur van de kerk en het voortbestaan van het Latijn als taal van de intellectuele elite. Radio 5, 15.00-15.30u.

Het Studiehuis. Over utopieen, rationalisten, dromers en voor- en tegenstanders. Radio 5, 15.30-16.00u.

NPS Thema. Een denkbeeldige reis door China, waarin kennis gemaakt wordt met eeuwenoude traditionele muziekstijlen uit dat land en zes hedendaagse Chinese componisten die die tradities in ere houden en vertalen naar eigentijdse arrangementen.

Vanmiddag drie uitvoeringen op traditionele instrumenten. Radio 4 15.40-16.32u.

4 FM. Opnamen van de formatie Pawana tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

Het Avondconcert. Registratie van de opera Die Walkure van Richard Wagner op 20 september dat dirigent Bernard Haitink in het Concertgebouw gaf met solisten en orkest van The Royal Opera House Covent Garden. Met onder anderen tenor Kim Begley, sopraan Rita Cullis en bas

Matthias Holle. Radio 4, 19.04-23.00u.

Volgspot live. Met vanavond in de studio onder anderen live-optredens van de cabaretier Vincent Bijlo en de zangers Marcel de Groot en Elliot Murphy. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. crooner Tony Bennettt, actrice Jeanne Moreau als zangeres radio- en tv-liedjes van Willem Nijholt en nieuw werk van de 68-jarige jazz-zangeres Abbey Lincoln. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.