Rusland wil belastingen verlagen

Belastingverlagingen moeten de Russische economie weer aanzwengelen. De regering-Primakov heeft daarom gisteren voorgesteld het BTW-tarief en de Vennootschapsbelasting naar beneden te schroeven. De belastingverlagingen maken deel uit van de begroting voor volgend jaar, die Moskou volgende week hoopt te presenteren.

Hierin is een verlaging van de Vennootschapsbelasting met 5 procent tot 30 procent voorzien. Verder wordt in 1999 de BTW verlaagd van 20 tot 14 procent. Uiteindelijk moet dit percentage een jaar later uitkomen op 10 procent. De belastingverlagingen komen hoofdzakelijk ten laste van de Russische staatsschuld. De verwachting is dat Moskou volgende week de Doema, het Russische parlement, een begroting aanbiedt die rekening houdt met een tekort van 120 miljard roebel (13,4 miljard gulden). (DPA, AFP)