Letterdyfe House

Naar aanleiding van het aardige stukje van Gerrit-Jan Zwier in de krant van 18 november het volgende: Letterdyfe House is niet 'aangekocht door een groep Nederlandse biologen, als uitvalsbasis voor natuurstudie.' Huis en terrein (20ha) waren eigendom van de Friese zakenman, natuurvriend vogelaar en Ierlandfan Hein Buisman. Na diens overlijden is het bezit door zijn familie verkocht aan een groep van zijn vrienden, waarvan de familie zelf ook deel uitmaakte, en in 1966 omgezet in een cooperatieve vereniging van eigenaren. Daartoe behoorden slechts twee biologen, onder wie de schrijver van dit stukje. Ons doel is niet 'een uitvalsbasis voor natuurstudie', maar een vakantieverblijf voor leden en andere gasten.

Ten tweede: na een citaat van Victor Westhoff volgt een citaat van 'een ander'. Dit is echter eveneens van mijn hand.

    • Victor Westhoff