Grondwet Albanie

TIRANA, 28 NOV. De nieuwe Albanese grondwet is afgelopen zondag goedgekeurd door 93 procent van de kiezers; de opkomst was iets meer dan vijftig procent van het electoraat.

De definitieve officiele uitslag van het referendum over de grondwet werd gisteren in Tirana bekendgemaakt. Vandaag, als de grondwet wordt ondertekend door president Rexhep Mejdani, wordt de nieuwe constitutie van kracht.

Het resultaat van het referendum wordt aangevochten door de oppositionele Democratische Partij van ex-president Sali Berisha, die heeft laten weten dat de opkomst met 39 procent van het electoraat veel lager was dan de regering beweert en die beweert dat een meerderheid van de kiezers die wel kwamen stemmen de grondwet heeft afgewezen. De Democraten weigeren dan ook de nieuwe grondwet te erkennen. (AP)