Edah doet proef met Internetsupermarkt

VEENENDAAL, 28 NOV. Edah gaat de komende tijd experimenteren met winkelen op Internet. De supermarkt neemt deel in een project bij kabelabonnees in Veenendaal en begint in januari een proef bij grote bedrijven waarbij de werknemers online kunnen shoppen.

De opening maandag van de eerste virtuele Edah-winkel is een vervolg op het Veenendaalse project Regiolicht. Dit is weer een initiatief van ABN Amro, kabelaar Casema/NKM en IBM, en loopt al een jaar. Zo'n 750 kabelabonnees kopen bij deze bedrijven via Internet allerlei producten en krijgen die ook thuisbezorgd.

Edah gaat ervan uit dat elektronisch winkelen een plaatsje zal verwerven bij de consument. “Maar hoeveel mensen er echt gebruik van zullen maken, is koffiedik kijken' zegt woordvoerder M. Ruis. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verwacht dat in 2015 ongeveer 15 procent van de boodschappen elektronisch wordt besteld en thuisbezorgd. (ANP)