BMW investeert en schrapt bij Rover

BMW schrapt 2.500 banen bij de vestiging van dochteronderneming Rover in het Britse Longbridge. Aan de andere kant steekt het Duitse autoconcern 1,6 miljard pond sterling (5 miljard gulden) in de modernisering van de fabriek.

Met deze overeenkomst, bereikt tussen directie en bonden, is het voortbestaan verzekerd van de vestiging in Longbridge, waar nu nog 14.000 mensen werken. BMW had gedreigd de fabriek te sluiten als er niet voor eind november overeenstemming kon worden bereikt over jaarlijkse besparingen van 150 miljoen pond in de komende drie jaar. Sinds de overneming van Rover in 1994 heeft BMW er al meer dan 6 miljard pond ingestoken. De nieuwe investering zou er alleen komen als de bonden instemden met de banenvermindering en met flexibele werktijden. Het personeel moet zich nog uitspreken. (ANP)