Basf studeert op toekomst fabriek Arnhem

De latexfabriek van Basf in Arnhem moet worden gereorganiseerd. Door de kosten te verlagen en de productie te verhogen kan de fabriek blijven concurreren met andere productievestigingen, die momenteel goedkoper werken. Mogelijk gaan daarbij banen verloren, aldus Basf.

Uit een onlangs afgerond onderzoek van Basf Nederland blijkt dat het mogelijk is de productiekosten per kilo syntetische latex met 35 procent te verlagen in de Arnhemse vestiging. Met de studie hoopt de Nederlandse directie het Basf-hoofdkantoor in Duitsland tevreden te stellen. De fabriek, waar 144 mensen werken, is naar de mening van het hoofdkantoor te duur. Andere vestigingen, die met de nieuwste technieken gaan werken produceren tegen lagere kosten. Basf neemt begin volgend jaar een besluit over Arnhem. (ANP)