Sociaal plan bij Vanenburg

UTRECHT, 27 NOV. Vakbonden en directie hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan voor honderd werknemers bij Vanenburg Ventures. Zij kunnen kiezen tussen een afvloeiingsregeling en bemiddeling voor ander werk. De vakbonden reageren met gemengde gevoelens op het plan.

Voor de bemiddeling wordt een aparte BV opgericht: Werkplan. De honderd ontslagen vallen bij verschillende bedrijven waarin Vanenburg Ventures, de participatiemaatschappij van de broers Baan, een meerderheidsbelang heeft.

FNV Bondgenoten noemt de regelingen mager. Op 1 juli 1999 moet binnen Vanenburg Ventures schoon schip zijn gemaakt. Wie dan geen andere baan heeft krijgt ontslag. “De regeling is financieel en in tijd zeer beperkt, waardoor we ons afvragen of er toch geen medewerkers in de knel kunnen komen', zegt bestuurder J. Veenhuizen. Vanenburg Ventures heeft een groot belang in de kwakkelende automatiseerder Baan. Door de problemen bij Baan moet ook de participatiemaatschappij saneren. (ANP)