Schrijfwedstrijd

Marokkaanse jongeren moeten zoveel mogelijk aan literatuur doen. Met dat doel organiseert het Arabisch-Nederlandse cultureel centrum El Hizjra deze en volgende maand een schrijfwedstrijd. In eerdere edities van de wedstrijd kwamen Abdelkader Benali en Moustafa Stitou bovendrijven. De organisatoren willen onder meer een ander dan het `gebruikelijke negatieve beeld' van de Marokkanen in Nederland laten zien.

Het is niet de bedoeling dat een aparte literaire wedstrijd leidt tot een aparte literatuur. `Onze doelstelling is juist om Marokkanen de gelegenheid te geven de Nederlandse samenleving goed te leren kennen en andersom,' zegt Abderazak Sbaiti, dirtecteur van El Hizjra. `Wij organiseren ook workshops om deelnemers te helpen met schrijven.'

Er zullen in drie categorieen prijzen worden uitgereikt: tot 18 jaar, van 19 tot en met 25 jaar en boven de 25. De meeste inzendingen komen doorgaans uit de middengroep, volgens Sbaiti. In totaal doen er jaarlijks tussen de zestig en honderd mensen mee aan de wedstrijd.

    • Arjen Fortuin