Ronald Koeman krijgt steun van UEFA

ZEIST/BARCELONA, 27 NOV. De Europese voetbalunie (UEFA) heeft de verkorte trainingscursus van de KNVB voor ex-internationals erkend. Dat liet de UEFA de Nederlandse bond per fax weten. Die bevestiging betekent dat Ronald Koeman van de Europese bond assistent-coach mag zijn bij Barcelona.

Koeman volgde de versnelde cursus en trad afgelopen zomer in dienst bij zijn oude club, als assistent van hoofdcoach Louis van Gaal. De Spaanse bond nam echter geen genoegen met het diploma van de Groninger. “De cursisten krijgen dezelfde stof voor de kiezen als degenen die de langere opleiding doen', stelt KNVB-woordvoerder R. de Leede. Koeman, die alle wedstrijden van Barcelona vanaf de tribune volgt, heeft van de Spaanse bond nog niet vernomen of hij nu wel mag coachen. (ANP)