Opera Leipzig onderhandelt met Haenchen

AMSTERDAM, 27 NOV. De Opera van Leipzig onderhandelt met de dirigent Hartmut Haenchen over zijn aanstelling tot muzikaal directeur, als opvolger van de Tsjech Jiri Kout, die midden volgend jaar vertrekt. De Leipziger artistiek directeur Udo Zimmermann heeft dat bekendgemaakt.

Haenchen, sinds 1986 chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en later ook chef-dirigent van de Nederlandse Opera, wordt aan het begin van het volgende seizoen bij de Opera opgevolgd door Edo de Waart. De eventuele nieuwe functie voor Haenchen (55) heeft geen gevolgen voor zijn toekomstige activiteiten in ons land. Haenchen heeft met het Nederlands Philharmonisch Orkest een contract zonder einddatum dat telkens wordt verlengd en bij de Nederlandse Opera blijft hij gastdirigent.