Hoek Loos verlaagt winstverwachting

Gasproducent Hoek Loos voerziet dat de nettowinst over dit jaar 7 tot 12 procent lager uitkomt dan het jaar ervoor. Gisteren meldde het bedrijf een “duidelijk lagere' nettowinst te verwachten. “Het derde kwartaal valt ongunstiger uit dan wij hadden verwacht. In de markt merk je wat onzekerheid. Klanten zijn wat terughoudender', verklaart bestuursvoorzitter B. Fortuyn. Die tegenvaller komt bovenop de reorganisatielast die hij in augustus bij de halfjaarcijfers bekend maakte. Die alleen was toen al reden voor een lagere winstverwachting.

Fortuyn wil niet spreken van een “slecht' resultaat. “Het is wat minder mooi, maar het vierde kwartaal kan meevallen. Ik zie al wat positieve signalen.' Hoek Loos zal geen extra maatregelen nemen en ook de voorgenomen reorganisatie niet versnellen. Het bedrijf, dat gassen levert aan de industrie en ziekenhuizen, boekte vorig jaar een winst van 67,6 miljoen gulden. (ANP)