Windmolens langs grens Nederland-Belgie

Delta Nutsbedrijven uit Zeeland zet samen met de Belgische elektriciteitsproducent Electrabel een windenergiepark op langs de Nederlands-Belgische grens. Er komen zeven windturbines aan de Nederlandse kant te staan en zeven aan de Belgische. De twee bedrijven nemen elk 50 procent van de investeringskosten van zo'n 50 miljoen gulden voor hun rekening. Zij delen verder op gelijke basis de exploitatie, aldus W. Zweemer, hoofd afdeling milieuzaken van Delta. Het is het eerste Nederlands-Belgische windenergiepark in Zeeland.

De windturbines met elk een capaciteit van 1,5 megawatt zullen op zijn vroegst medio 2000 in gebruik worden genomen. Samen produceren zij genoeg stroom om de behoefte van 6.000 tot 8.000 gezinnen te dekken. De Belgische windmolens komen ten noorden van de Antwerpse haven, de Nederlandse bij de gemeente Reimerswaal. (ANP)