Kabinet moet groei bevolking ontmoedigen (3)

Dick Wittenberg slaat de spijker op de kop. Op een uitstekende manier beschrijft hij het misschien wel grootste Nederlandse probleem van dit moment: de enorme bevolkingsdichtheid, waardoor je je als Nederlander steeds meer een `bio-kip' gaat voelen. Tot mijn verbazing dringt dit probleem slechts zelden tot het kabinet/parlement of de media door, alsof een taboe op geboortebeperking rust.

Vandaag de dag hoeft geboortebeperking echt niet te leiden tot Chinese toestanden. Mijn voorstel is dat bij overschrijding van de toegestane `kinderlimiet' er een zeer forse belastingaanslag in de bus valt.Naast de bekende voordelen voor het milieu moeten ook de economische voordelen niet vergeten worden. Met de toenemende procesinnovatie zullen in de toekomst waarschijnlijk veel minder banen beschikbaar zijn dan nu het geval is. Wanneer aan geboortebeperking wordt gedaan, voorkom je dus ook dat er een zeer grote maatschappelijke onderlaag gaat ontstaan.

    • A. van der Leeuw