Stork neemt belang in Belgisch bedrijf

Stork neemt voor 80 miljoen gulden een 43-procents belang in de Belgische fabrikant voor vliegtuigonderdelen Sabca. Stork, dat de niet failliete onderdelen van vliegtuigbouwer Fokker heeft gekocht en ondergebracht in Fokker Aviation, beschouwt het belang in Sabca als “een welkom stukje aanvulling op de eigen activiteiten' in de luchtvaartindustrie.

Stork koopt het belang in Sabca van de curatoren van Fokker. Het Franse Dassault is meerderheidsaandeelhouder (53 procent) van Sabca, dat onderdelen (voornamelijk staartstukken) maakt voor gevechtsvliegtuigen en civiele toestellen. Ook maakt Sabca onderdelen voor satellieten. Airbus, Lockheed Martin en Boeing behoren tot de klanten van het bedrijf. Sabca heeft 1.500 werknemers. Vorig jaar werd een nettowinst behaald van 17 miljoen gulden. (Redactie Economie)