SELECTIE; RADIO

Avondconcert. Concert van het Metropole Orkest n.a.v. de viering van het 100ste geboortejaar van Spaanse schrijver, pianist en gitarist Federico Garcia Lorca. Het concert is een `fusion' van de Spaanse flamenco en Westeuropese jazztraditie. M.m.v. o.a. percussionist Jose Antonio Gallicia en flamencogitarist Jasper Lockefeer. Radio 4, 20.02-23.00u.

De avonden. Na het uitzicht van schrijver Karel van het Reve praat o.a. dichter Ilja Leonard Pfeiffer over zijn bundel De vierkante man en de 73-jarige James Salter over zijn autobiografie Burning the days. Radio 5, 22.02-24.00u.

Weldenkende mensen. O.a. oud-voorzitter van de Surinaamse Rekenkamer Hans Prade, hoogleraar Caraibisch studies Gert Oostindie en de Kamerleden Frans Weisglas (VVD) en Wouter Gortzak (PvdA) discussieren over de vraag wat Nederland nog met Suriname heeft. Morgen Radio 5, 12.02-13.00u.