Miljardenaankoop International Paper

Het Amerikaanse International Paper neemt branchegenoot Union Camp Corporation over voor 4,9 miljard dollar (9,3 miljard gulden). De papierreus zoekt daarmee aansluiting bij de fusietrend van andere Amerikaanse papierproducenten, die wanhopig trachten kosten te drukken om het hoofd te kunnen bieden aan dalende prijzen en stijgende import uit Azie. Het nieuws van de fusie stuwde het aandeel Union Camp gisteren omhoog met bijna 33 procent op de beurs van New York. Het aandeel International Paper verloor bijna 4 procent.

De transactie vindt plaats via een aandelenruil. De jaaromzet van International Paper groeit van 20,1 tot 24,5 miljard dollar, het aantal werknemers stijgt van 80.000 tot 98.000. International Papers is het grootste papierconcern ter wereld. (AP, ANP)