MAKREELKOEKJES

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe er de lenteuitjes in en fruit ze in circa 2 minuten zacht. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Breek de makreel in stukjes en doe in een kom. Schep er de dooiers, het broodkruim, de peterselie, bieslook, dragon of basilicum, de tijm, mosterd, mayonaise, Tabasco en Worcestershiresaus en lenteuitjes door. Breng op smaak met zout en peper en kneed met uw handen tot alles goed gemengd is.

Verdeel het mengsel in 8 porties en vorm tot ronde, platte koekjes. Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit de overgebleven olijfolie in een Tefal-koekenpan op een middelhoogvuur. Doe er de viskoekjes in en bak ze in circa 2 minuten aan beide kantengoudbruin, waarbij u ze een keer omdraait. Leg de koekjes naast elkaar op een bakplaat en zet ze circa 5 minuten in de oven tot ze goed warm zijn. Serveer de viskoekjes warm met een gele-paprikamayonaise.

Rooster de paprika's in een op 200 C voorverwarmde oven tot ze geblakerd zijn. Dek ze af met een theedoek en laat ze afkoelen. Ontvel ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Doe de paprika's met de overige ingredienten in een keukenmachine en draai tot een puree.

    • Kim Maclean