Gelijkspel Parma in kolkend Ibrox Park

ROTTERDAM, 25 NOV. De drie Italiaanse clubs hebben goede kans op het bereiken van de kwartfinale in het UEFA-Cuptoernooi. Parma speelde 1-1 bij Glasgow Rangers. Bologna won thuis met 4-1 van Betis Sevilla. AS Roma won thuis met 1-0 van FC Zurich. De meest opmerkelijke uitslag was de 3-1 overwinning van Celta de Vigo tegen Liverpool. Club Brugge verloor met 1-0 bij Lyon.

Parma speelde in een kolkend Ibrox Park een uitgekiende wedstrijd tegen Glasgow Rangers. De vedetten van Parma waren technisch superieur en ze kregen in de eerste helft de betere kansen. De Argentijnse internationals Balbo, Crespo en Veron waren een paar keer dichtbij een treffer, maar de Finse doelman Niemi was aanvankelijk onpasseerbaar. Pas na een half uur loste Kantsjelskis het eerste schot voor de Rangers.

De Nederlandse trainer Advocaat stond de hele wedstrijd nerveus voor de dug-out. Hij moest oud-Feyenoorder Van Bronckhorst missen wegens een schorsing. De voormalige PSV'er Numan beleefde een lastige avond. De Nederlandse international bediende zich op Britse wijze van een aantal stevige tackles, waarmee hij het Schotse publiek op de banken kreeg. Numan onderscheidde zich ook door een aantal lange rushes.

Parma kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Balbo. Hij had de bal voor het intikken, nadat Crespo een schot gekeerd zag door Niemi. In de resterende speeltijd creeerden de Rangers een veldoverwicht, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De gelijkmaker van Wallace kwam letterlijk uit de lucht vallen. Hij kreeg de bal in vrije positie aangespeeld door een kopbal van verdediger Hendry, die even daarvoor een tweede Italiaanse treffer had voorkomen met een kamikaze-actie. De spijkerharde verdediger raakte de paal en blesseerde zijn schouder. Onder ovationeel applaus vervolgde hij de wedstrijd.

In blessuretijd kregen beide clubs nog een goede mogelijkheid op de overwinning. De Schotse invaller Durie kreeg een vrije kopkans, maar de bal verdween over het doel van Parma. Aan de andere kant voorkwam doelman Niemi met een snelle reflex een treffer van Crespo. Hierdoor bleef de 1-1 stand ongewijzigd en wacht Rangers over dertien dagen een zware klus op Italiaanse bodem.