`DEENS PLAN LOKT HOLDINGS UIT NEDERLAND WEG'

De Nederlands-Deense belastingexpert Ned Shelton van het bureau Shelton International Counsel & Training voorspelt dat een nieuw voorstel van de Deense regering tot hervorming van de belasting op houdstermaatschappijen een grote bedreiging vormt voor Nederland. Denemarken wil de dividendbelasting voor aandeelhouders die een belang van ten minste 25 procent in een Deens bedrijf hebben, compleet afschaffen.

Tevens wordt de deelnemingsvrijstelling (die Nederland ook kent) aanzienlijk versoepeld. Dat zal volgens Shelton voor miljarden guldens aan investeringen aantrekken. Nederland zal met zijn aantrekkelijk fiscaal klimaat voor holdings de grootste verliezer zijn, en de Nederlandse Antillen zullen een dramatisch verlies lijden, voorspelt hij. Tot de helft van de holdings onder het Nederlandse en Antilliaanse fiscale systeem zouden naar Denemarken verhuizen. (Redactie Economie)