Boeken over school

AMSTERDAM, 25 NOV. De 45ste Kinderboekenweek staat volgend jaar in het teken van de school. Het motto is `Van @penstaartje tot apenkooi - verhalen over school'. Carry Slee (1949) schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. De schrijfster heeft meer dan 25 boeken voor kinderen geschreven en is diverse malen bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Ze is onder meer bekend van Verdriet met mayonaise, Ridder Schijtebroek en Spijt!. De Kinderboekenweek zal duren van 6 tot en met 16 oktober.

Voor het motto is gekozen, aldus de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) die de boekenweek organiseert, omdat school een belangrijke stempel drukt op de belevingswereld van kinderen. Naast de reguliere vakken ontmoeten ze er vriendjes en leren er omgaan met andere kinderen.