ATP Tennis

De Spanjaard Carlos Moya won in de rode groep moeizaam van de Slowaak Karol Kucera, 6-7, 7-5 en 6-3. In de groene groep werd slechts een duel gespeeld. Tim Henman reikte Pete Sampras de hand bij het verwezenlijken van diens droom dit jaar voor de zesde keer als de nummer een van de wereld te eindigen. De Engelsman verraste de enige rivaal van Sampras de Chileen Marcelo Rios, met overtuigend servevolleyspel, 7-5 en 6-1. Na afloop klaagde Rios over zijn rug.

De ATP heeft een joint-venture gesloten met de organisaties van de Super 9-toernooien. Bedoeling van de overeenkomst is de organisatie van het mannentennis een duidelijker structuur te geven. Bovendien moet de gemeenschappelijk verkoop van de tv- en marketingrechten van de Super 9-toernooien garant staan voor grotere inkomsten. Het sportmarketingbureau ISL/Octagon moet daarvoor zorgen. Door deze overeenkomst lijkt de rol van Prisma Sports & Media het marketingbureau waaraan Boris Becker is verbonden, uitgespeeld. Prisma deed onlangs een overnamebod op de ATP Tour.