Amerikanen in ban van zieke honkballegende

ROTTERDAM, 25 NOV. Sportminnend Amerika maakt zich zorgen over de gezondheid van Joe DiMaggio. De honkballegende van de New York Yankees viert vandaag zijn 84ste verjaardag in een ziekenhuis in New York, waar hij sinds eind vorige maand verblijft. Twee Amerikaanse televisiestations maakten bekend dat DiMaggio vorige week een hartaanval heeft gehad. Bovendien zou hij aan longkanker lijden.

Volgens het televisiestation WPIX is bij DiMaggio vorige maand een tumor uit een long verwijderd. WPIX voerde drie anonieme getuigen op die deze informatie bevestigen. De eigenaar van de New York Yankees, George Steinbrenner, bracht vorige week een bezoek aan DiMaggio. “Hij was zo ziek dat hij me niet meer herkende', zei Steinbrenner.

DiMaggios advocaat ontkende gisteren de geruchten over de ernstige ziekte van de voormalige honkbalster. De client zou slechts last hebben gehad van een lage bloeddruk, waarna hij zuurstof kreeg toegediend. Daarna zou de gezondheid van DiMaggio met sprongen vooruit zijn gegaan.

DiMaggio werd beroemd als speler van de Yankees, waarvoor hij van 1936 tot 1951 uitkwam. Hij speelde tien keer in de World Series, het officieuze wereldkampioenschap honkbal. Daarnaast werd hij drie keer gekozen tot meest waardevolle speler van de Amerikaanse competitie. In 1955 werd hij opgenomen in de Hall of Fame in Cooperstown in de staat New York.

DiMaggio was ook bekend om zijn huwelijk met de Amerikaanse filmster Marilyn Monroe. Deze verbintenis maakte hem nog geliefder bij het Amerikaanse volk dan hij al was. Na de dood van Monroe legde DiMaggio elke dag bloemen op haar graf.