Simone Kleinsma in `Chicago'

UTRECHT, 24 NOV. Simone Kleinsma en Pia Douwes spelen de hoofdrollen in de Nederlandse versie van de Amerikaanse dansmusical Chicago, die op 9 mei in premiere gaat in het nieuwe Beatrix-theater in Utrecht. De huidige congreszaal van de Jaarbeurs wordt voor 10 miljoen gulden verbouwd tot een theaterzaal met 1140 stoelen, die voor vijf jaar is verhuurd aan Joop van den Ende Theaterproducties.

Chicago, gebaseerd op de choreografie van Bob Fosse, wordt sinds twee jaar op Broadway gespeeld en sinds een jaar in Londen, met Van den Ende als coproducent. In de contracten is vastgelegd dat er nog geen reisproducties van de show mogen worden gemaakt. Het is de bedoeling de voorstelling in Utrecht ten minste een jaar op het repertoire te houden. De locatie is voor Van den Ende een test; hij is met de gemeente Utrecht in gesprek over de bouw van een nieuw musicaltheater in die stad.